Roestvrij staal: veilig en duurzaam

September 22, 2023
Laatste bedrijfscasus over Roestvrij staal: veilig en duurzaam

De bedreiging voor onze planeet door klimaatverandering wordt steeds groter en daarom is het niet verwonderlijk dat duurzaamheid een belangrijke zorg is geworden in veel verschillende sectoren van de industrie.Roestvrij staal is een uitzonderlijk duurzaam materiaal., gecombineerd met de ongeëvenaarde veelzijdigheid van het materiaal, resulteert in het steeds vaker kiezen voor roestvrij staal voor een steeds groter aantal toepassingen.

 

Roestvrij staal is recyclebaar. Hoewel dit een kwaliteit is die het met een aantal andere materialen deelt, zijn er verschillende belangrijke verschillen.na elk recyclingproces met een bepaalde hoeveelheid afbrekenDit is niet het geval bij roestvrij staal; na het gesmolten en herstold materiaal worden de metalen bindingen volledig hersteld.Alle oorspronkelijke eigenschappen blijven dus behouden en de prestaties van het metaal blijven onveranderdRoestvrij staal heeft eveneens een hoge intrinsieke waarde en heeft dus een hogere terugwinning dan elk ander recyclebaar materiaal.

 

Omdat roestvrij staal niet giftig is, heeft het geen negatieve gevolgen voor de gezondheid van de mens.Dit maakt het de perfecte optie voor een breed en divers scala aan toepassingen in de medische en horeca-industrie.Roestvrij staal kan gemakkelijk worden gereinigd zonder het gebruik van harde chemicaliën die schade kunnen veroorzaken aan het gevoelige milieu.

 

Een andere belangrijke kwaliteit van roestvrij staal die de duurzaamheid ervan verbetert, is de uitstekende duurzaamheid.verlenging van de tijd voordat vervanging vereist is en vermindering van de productievraag.

 

Het oppervlak van roestvrij staal heeft een hoge zonne-reflectie-index, die verder kan worden verbeterd door toevoeging van verf.Dit betekent dat warmte wordt gereflecteerd en dus verdwijnt., wat resulteert in een verminderde behoefte aan airconditioning, wat op zijn beurt de hoeveelheid energie vermindert die nodig is om een gebouw op een comfortabele omgevingstemperatuur te houden.

 

Bij BS Stainless proberen we de duurzaamheid van roestvrij staal te verbeteren door onze eigen milieu-impact tot een absoluut minimum te beperken.alle onvermijdelijk geproduceerde afvalstoffen worden indien mogelijk gerecycled, terwijl niet-recycleerbaar afval op de juiste wijze en zorgvuldig wordt verwijderd.. Onze gebouwen zijn verlicht met milieubewuste energiezuinige verlichting, waardoor ons energieverbruik wordt verminderd.