Chroom versus roestvrij staal: wat is het verschil?

November 8, 2023
Laatste bedrijfsnieuws over Chroom versus roestvrij staal: wat is het verschil?

Inleiding

Chroom versus roestvrij staal ∙ wat is het verschil? op het eerste gezicht lijken chroomstaal en roestvrij staal producten identiek.en duurzame buitenkant zijn populair bij huishoudelijke apparaten en decoratieve artikelen.

Chroom is een chemisch coatingproces waarbij een dunne chroomlaag op een ruw metaalsubstraat wordt aangebracht.Chroom is een element dat als niet-roestvrij staal wordt ingedeeld en dat in zijn natuurlijke toestand broos is, maar een cruciaal toevoegingsmiddel is in de samenstelling van staal voor een deel met een hoge sterkteHet wordt niet als een legering beschouwd.

Roestvrij staal is een familie van ijzerlegeringen die doorgaans worden verwerkt tot platen en staven of buizen die ten minste 10,5% chroom bevatten en koolstof, nikkel, stikstof, aluminium,silicium, koper en mangaan.

Kenmerken

Chroom

Zoals eerder vermeld, wordt deze laag chroom aangebracht op het oppervlak van een kunststof- of metaalvoorwerp door middel van galvanisering,voor industriële doeleinden en decoratieve toepassingen.

Roestvrij staal en chroomstaal hebben vergelijkbare esthetische eigenschappen, waaronder een glanzend uiterlijk.

Chroomstaal heeft een lage wrijvingscoëfficiënt en beschermt tegen corrosie.niet-toxisch en grondig schoon te maken met agressieve desinfectiemiddelen en steriliserbaarChroomplatering verdraagt geen agressieve reinigingsmiddelen.

van roestvrij staal

Naast elkaar zult u merken dat roestvrij staal meestal gepolijst wordt tot een hoge, spiegelachtige afwerking die saaier en donkerder is dan wat u ziet met gechromeerde producten.

Hoewel chroomstaal hard en dicht is, is roestvrij staal naast koolstofstaal een van de hardste en sterkste metalen.

Roestvrij staal is duurzamer dan chroom en biedt zowel corrosiebestendigheid als kras- en vlekbestendigheid.Omdat dit metaal niet volledig immuun is voor alle vlekken of zelfs slijtage..

Roestvrijstalen legering: families en kwaliteiten

Er zijn vier soorten roestvrijstalen families:

  • Austenitisch ️ Het meest gebruikte roestvrij staal
  • Ferritic De meest kosteneffectieve familie van roestvrijstalen producten
  • Duplex
  • Martensitische en neerslagharding

De kwaliteit van het legering is een andere factor. 200 serie roestvrij staal kwaliteiten zijn bekend voor hoge hardheid. 300 serie roestvrij staal kan uiterst hoge temperaturen weerstaan.400-serie roestvrij staal biedt meer sterkte en duurzaamheid.