Verschil tussen naadloze en gelaste roestvrijstalen buizen

December 22, 2023
Laatste bedrijfsnieuws over Verschil tussen naadloze en gelaste roestvrijstalen buizen

1、 Verschillen in het productieproces

Na het walsen van stalen platen of banden worden gelaste buizen van roestvrij staal samengesweisd om apparatuur en malen te vormen.en naadloze buizen zijn gemaakt van ronde buisvlekken en geboordIn de buis zijn geen laspunten aanwezig.

2、 Verschil in uiterlijk van stalen buizen

Voor gelaste buizen van roestvrij staal is de tolerantie voor de wanddikte zeer klein en is de dikte van de gehele omtrek zeer gelijk.hoge helderheid op de binnenste en buitenste oppervlakkenDe nauwkeurigheid van naadloze stalen buizen is laag, de wanddikte is ongelijkmatig, de helderheid van de binnenste en buitenste oppervlakken van de buizen is laag,de kosten van het vaststellen van afmetingen zijn hoogDaarom hebben de meestal geproduceerde naadloze buizen dikkere wanden.

3、 Het verschil tussen prestaties en prijs

Naadloze buizen hebben een hogere corrosiebestendigheid, drukbestendigheid en hoge temperatuurbestendigheid dan gelaste buizen.de mechanische eigenschappen en de mechanische eigenschappen naderen geleidelijk die van naadloze buizenNaadloze buizen zijn complexer in het productieproces en duurder dan gelaste buizen.

Volgens de kenmerken en verschillen tussen naadloze buizen van roestvrij staal en gelaste buizen, om economische, esthetische en betrouwbare resultaten te bereiken,het is noodzakelijk om redelijke toepassingen te kiezen.

Wanneer het als decoratieve buizen, productbuizen en dragerbuizen wordt gebruikt, is het oppervlakte-effect over het algemeen goed en zijn over het algemeen gelaste buizen van roestvrij staal vereist;

Meestal worden gelaste buizen van roestvrij staal gebruikt voor het vervoer van onderdrukvloeistoffen, zoals water, olie, gas, lucht, warm water of stoom, en andere onderdruksystemen.

3. naadloze buizen van roestvrij staal moeten worden gebruikt voor elektriciteitscentrales, boilers van kerncentrales, hoge temperatuur, hoge druk, hoge sterkte eisen, hoge druk,Hoogdruk-infusiepijpenIn de eerste plaats is het van belang dat de Europese Commissie in de loop van het jaar een verslag uitbrengt over de ontwikkeling van de Europese infrastructuur.

4. Geweldde buizen van roestvrij staal worden gewoonlijk gebruikt voor het vervoer van vloeistoffen onder 0,8 MPa, terwijl naadloze buizen het vervoer van vloeistoffen boven 0,8 MPa kunnen weerstaan.het gebruik van gelaste buizen is economischer.